top of page

HAYATINI DÖNÜŞTÜRMENE REHBERLİK EDEN İÇ SESİNİ DİNLEMEK İÇİN 7 ETKİLİ ADIM;

Spiritüel rehberliği alabilmek için erk hayvanlarınızla bağlantıda olmaya, bir sarkaç sallamanıza veya yanınızda kristal taşımanıza gerek yok (ama tabi çok istiyorsanız yapabilirsiniz.). Buna ister içgüdüleriniz, sezgileriniz veya evrensel rehberlik deyin, ancak iç sesiniz, otoriteniz... aldığınız kararları yönlendirmek için delicesine güçlü bir GPS görevi görür. Otorite mi? O da ne?




Evet hepimizin bir otoritesi ve stratejisi var.. bu kelimelere aşina değilsiniz biliyorum bu sebeplede ilk olarak size biraz İnsan Tasarımı’ndan ( Human Design System ) bahsetmek istiyorum.


İnsan Tasarımı (Human Design)

Tam anlamı ile sizin “Kullanma Kılavuz”’unuz. Kulağa imkansız gibi geliyor değil mi? Ama değil.

Şimdi düşünün; Bu kullanım kılavuzu size nasıl yardımcı olur? Kılavuzunuz, %100 kendiniz ile, mükemmel ve uyumlu bir şekilde hayatta nasıl yaşayacağınız konusunda size rehberlik edecektir. Yeteneklerinizi, becerilerinizi ve potansiyelinizi detaylı anlamak ve bunları gerçekleştirmeniz için size ait olan haritanızı (bu astrolojik haritanızdan çok daha detaylı bir harita) öğrenmek ve algılamak için olan bir sistem. Bu harita dünya ile nasıl bir etkileşime geçmek için tasarlandığınızı anlamanıza yardımcı olur ve çevrenizin etkisine ve koşullandırmasına, nerelerde duyarlı olduğunuzu gösterir. Kılavuz, içsel rehberlik sisteminizin nasıl çalıştığını açıklar ve yaşam deneyiminizi büyük ölçüde artırabilecek kararlar almanız için size pratik teknikler sağlar.


Yaşam kalitenizi arttırmayı, her zaman sizin için doğru kararlar vererek, yaşamınızın her alanında tatmin bir şekilde yaşamayı, çevreden ve zihninizden gelen baskılar ile nasıl baş edeceğinizi, çabalamadan, sadece tasarımınızın gerektirdiği biçimde kararlar vererek yaşam amacınızı gerçekleştirmeyi istemez misiniz?

Kendinize özgü ve TEK doğanızla uyumlu ve kişisel Otoritenizi (karar merkeziniz diyebiliriz) dinleyerek seçimler yapma konusunda doğuştan gelen bir yeteneğe sahipsiniz.


Human Design Nedir?

Human Design, kendinizin hem bilinçli hem de bilinçsiz yönleriyle ilgili ayrıntılı bilgilerle benzersiz genetik tasarımınızın bir haritasını sunar. Basit araçları kullanarak kendi gerçeğinizi keşfetmenize rehberlik eder. Kendinizi sevmemekten veya amacınız ve hayatınızın yönü konusunda net olmayışınızdan yakınıyorsanız bu sistem yardımcı olacak.

1.Tasarımınızı öğrenin. Human design eğitimi almış birinden okuma alarak stratejinizi, otoritenizi ve tasarımınızı detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Bireysel ihtiyaçlarınıza göre nasıl çalışacağınızı öğrenmek ve doğru seçimler yapmak, daha iyi sağlık ve esenliğe, daha iyi ilişkilere ve profesyonel yaşamınızda doyuma yol açar. Bu, günlük yaşamın bir parçası olan korkuları ve stresi azaltır, hatta ortadan kaldırır.

2.Tasarımınıza uyumlanma aşamasında strateji ve otoritenize uygun yaşamaya başlayın. Okumayı aldıktan sonra kararlarınızı verirken kullanacağınız stratejinizi öğrenmiş olacaksınız ve bunu nasıl kullanacağınızı da öğrenmiş olacaksınız. Size bu noktadan sonra kalan tek şey bunun biraz farkında olarak günlük yaşamınıza devam etmek.

3.Düzenli meditasyon yapın. Düzenli meditasyon yapmanın (8 saatte bir 20’şer dakikadan günde 2 kez, her gün) bir çok faydası olduğunu bugün artık heryerden okuyup herkesten dinliyorsunuz...Meditasyon yapmanın bir çok faydası var fakat o faydaların tek kaynağı var o da meditasyonun sizi özünüzle bağlantıda tutmasıdır. Düzenli yaptığınızda iç sesinizi duymamak gibi bir durum söz konusu değildir.

4.Düzenli nefes egzersizleri yaparak özününüz ile bağlantıda kalın. Hayata 1 nefes ,le geldik ve o nefes gittiğinde bizde buradan gideceğiz. Bunu biraz düşünerek bizi hayatta neyin tuttuğunu anlamamız çok uzun sürmeyecektir. Buradan yola çıkarak, nefes bizim yaşamda tutan tek kesin şey ise, nefesimiz ne kadar esnekse ve ne kadar doğalsa bizim için her şey o kadar esnek ve doğal olacaktır. Bu da bizim iç sesimizi yine dinlerken akışta kalmamız için gerekli olan bir durumdur.

5. İç sesinizin ortaya çıkması için karar vereceğiniz konularda zihninizi geri plana alın. Biz zihnimizin bizi yönetmesi için bu hayatta değiliz. Biz zihnimizi yönetebiliriz. Bu zihin baskısını yönetmeyi başaramadığımızda iç sesimiz değil hep zihnimizin sesini duyarız. Zihnin sesini kapatmak mümkün değildir fakat ona cevap vermemek mümkündür. Düzenli meditasyon, nefes ve tasarıma uygun yaşam bunu zaten beraberinde getirir ve ekstra bir çabaya pek gerek kalmaz.


6. Duygularınıza dikkat edin Mindfulness çalışmaları yaparak duygularınızın farkına varıp, onları bastırmak, geçiştirmek yerine içinde kalmaya başlayabilirsiniz. Bu sizin iç sesinizi, içsel rehberliğinizi daha rahat duyar hale getirmeye yardımcı olacak etkili bir adımdır.

7. İç sesinize uyum sağlama niyetini belirleyin Meditasyon ve nefes uygulamaları yapmadan önce iç sesinizi duyar hale gelebilmeyi hızlandırma adına bu konuda niyet ederek meditasyonunuza veya nefes uygulamanıza başlayabilirsiniz. Bu eylem o noktadaki farkındalığınızı arttıracak, kendinizde ne olduğunu görmenize yardımcı olacaktır.

313 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Ayıp OLMAZ!

  • Gri Pinterest Simge
  • Instagram
  • LinkedIn
bottom of page