top of page

Deneyim Süreci diyoruz ÇÜNKÜ...

Human Design'da bir şeylerin vaadi verilmez, "şunu yaparsan, şu olacak...", "3 vakte kadar ev alacaksın..." , " 2 vakte evleneceksin/ boşanacaksın..." gibi okumalar da yapılmaz... Human Design sistemi süreci daha farkındalıkla yaşamamızı, deneyimlememizi kolaylaştıracak tamamen mekanik bir sistemdir.


Bu deneyim sürecinde, şu anda "kişisel gelişim" başlığı altında öğretilen saçmalıkların hiçbiri yoktur. Gelişimin olduğu da söylenmez... Gelişimde bir noktadan diğer noktaya bir değişme arzusudur. Bizlerin ihtiyacı olan sadece "varolmaktır". Olduğumuz gibi olmaktır. Gelişmemiz gerekmez. Değişmemiz gerekmez. Gelişmeye değişmeye çalışmak bizi hasta eden şeyin ta kendisidir. Ve hastalığı şifalandırmaya da ihtiyacımız yoktur. O hastalık orada boşuna var olmadı. Ondan kaçmak yerine onunla kalıp, neyi gösterdiğini okuyabilmektir kendimize yolculuk.



%100 kendin olmak aslında çok kolay bir süreçtir bu sebeple de çok zordur.


DENEYİM SÜRECİ DENMESİNİN NEDENİ;


Özümüze yolculuğumuz varılacak bir nokta değildir, YOLCULUĞUN TA KENDİSİDİR.

Bu yolda hiçbir yapay maddeye ya da ritüele ihtiyacımız yoktur.

Sadece olmak vardır.

Sadece anda olmak vardır.

Olanla oturmak, durmak, görmek ve deneyimlemek vardır.


Olduğun gibi olmak... Söylemesi kolay olması zor bir durum. Oysa çocukken olduğumuz gibiydik. Yolculuğun keyfini çıkarıyorduk sonra şartlanmalar geldi ve olduğumuz gibi olmanın, içimizden geldiği gibi davranmanın YANLIŞ ve ONAYLANMAYAN şeyler olduğunu öğrendik...


Son derece doğal ihtiyaçlarımızdan bile utanır olduk... Tuvaletimizin gelmesi, gaz çıkarmak, regl olmak,...

Ne kadar aptalca...


Bu derin uykudan uyanmak için enerjimizi harcadığımızda özümüzün sonsuz neşesine kavuşacağız. Aksi takdirde dışarıdan harika gözüken içi çürümüş hayatlar yaşamaya devam edeceğiz!


"Human Design Sistemi bir inanç sistemi değildir. Hiçbir şeye inanmanızı gerektirmez. Bana inanmanızı da gerektirmiyor. Hikâyeler değildir. Felsefe değildir. Varlığın doğasına dair somut bir haritadır. Kendimizi görebilmemiz için mantıklı bir yoldur.
Human Design ile sadece tasarımınızın basit mekaniklerini bilmek dahi hayatınızda muazzam bir fark yaratmak için yeterlidir. İnsan olmanın ironisi, doğamızı ve çevremizdeki kozmosu anlamanın ve kabul etmenin yüzeyselliğine kapılmış olmamızdır. Henüz sadece yüzeydeyiz. Ne kadar zeki olduğumuz önemli değil. İster “aydınlanmış”, ister “dahi” olarak adlandırın bu zekaya yapıştırdığımız etiketlerin önemi yoktur. Bedenimizin nasıl çalıştığına dair çok büyük bir cehalet var.
Human Design Sistemi, genetik kodunuzun bir okumasıdır. Doğamızın mekaniğini böylesine derin detaylandırabilme becerisi müthiştir, çünkü yaradılışımızın tamamını bütün incelikleriyle ortaya koyar. Ancak, Human Design’ı çok derinlemesine bilmenize gerek yoktur. Bu, profesyonel analistin görevidir. Bu çalışmanın iletmeyi amaçladığı şey, doğanızın yüzeysel mekaniğidir. Bu, size temel bilgiyi sağlayacak ve yaşam sürecinize süratle bir fark getirecektir.
Bu temel gerçekler basittir çünkü mekaniktirler. Genlerimizin işleyiş şekli tamamen mekaniktir ve onların işleyişine müdahale etmeye çalıştığımız an, kafa karışıklığı, kaos ve acı dolu bir hayata mahkum oluruz. Sonunda, genlerimiz kendi yöntemlerine sahip olacaklar. Biz bu bedenlerde yolcuyuz." _RA URU HU (HD sistemi kurucusu)

İnançlar... Human Design bir inanç sistemi değildir... İnançta bir beklentidir...Zihnin yarattığı bir illüzyondur. Form yani bedenimiz inanmaz, öyle bir yapıya sahip değil.... O dünyada ve deneyim için burada... Hissetmek, olmak, anda var olmak için burada... Gelecek ve geçmişte yaşayamaz... Geleceğe ve geçmişe ancak zihin gider ve bedenle bağlantısı kopar ve biz kaygıya düşeriz... Nefesimiz düzensizleşir... Hatta bazı durumlarda kesilir...


Şu anda yaşamak, bizi dengeye getirir. Şu anımızı bilinçli farkındalık ile deneyimlemek bizi kendimize getirir.


Ve ancak biz kendimize gelirsek, bütüne, kolektife katkıda bulunuruz. Amacımızı gerçekleştiriyor oluruz.


Beden anda var olur, ruh onun yaşamını izler.



"Neyi kaybetmiş olduğumuzu hatırlayamadığımız için neyi kaçırdığımızı bilemeyiz. Aradığımız şeyleri geçmişin resimlerinde ya da gelecekte aradığımız için de bulamayız. Bu devamlı bir şeyleri doyumsuz davranışımız, yaşantımıza olan mevcut yaklaşımımızın boşluğunun bir kanıtıdır. Yeterli kelimesinin bizim için anlamı yoktur." _ Micheal Brown







Human Design Nedir? Öğrenmek istiyorsan TIKLA ve ücretsiz grafiğini çıkartıp, tasarımınla tanış🤍


Etiketler:

121 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Ayıp OLMAZ!

  • Gri Pinterest Simge
  • Instagram
  • LinkedIn
bottom of page