top of page

Human Design Sistemi _ Kök Merkez

9 merkezin, 2 baskı ve 4 motor merkezinden biri olan, bize fiziksel baskı ve adrenal güç veren merkezimiz; KÖK MERKEZ hakkında bir şeyler anlatayım....



Kök Merkezi, Baş Merkezi ile birlikte bir basınç, sakral, ego/kalp ve solar pleksus ile birlikte bir motor merkezidir. Burası bedenen adrenal gücü ve fiziksel baskıyı üreten / hissettiren merkezdir.





Bu merkezin tanımlı çalışıyorsa, doğal olarak bir şeyler yapmak için bu baskıyı yaratan bir mekaniğe sahipsindir ve işleri kendi zamanında halletmek için kendi yerleşik sürücün vardır. Bedenin / Mekaniğin bu stres ve baskı ile mücadele edecek şekilde tasarlanmıştır.


Devam etmeden önce kendi grafiğini çıkardığından emin olmak istiyorum: buradan çıkarabilirsin (dakika ve diğer bilgiler oldukça önemli)

Grafiğinde yazan şeyleri anlamak için: buradan yazmış olduğum yazıya gidebilir ve grafiğini temel seviyede anlayabilirsin.

Enerji tipini öğrenip stratejinin nasıl olduğuna bakmadıysan: buradan grafiğinde yazan enerji tipinin üzerine tıklayarak kendi enerjin hakkında yazdığım yazıya gidebilirsin.


Evet şimdi devam edebiliriz...


Tanımlı Çalışan Kök Merkezine sahipsen: Genellikle bir şeyler yapmak ve halletmek için baskı hissetmezsin. Sakin olabilir ve adrenalin konusunda başarılı olabilirsin veya risk alan veya (dalak ile bağlantılı köke sahip olduğunda olduğunda ya da mesela kök ile tanımlanmış dalak otoriteli biriysen) çok spontane bir kişi olarak kaotik durumlarda harika olabilirsin. Başkalarından bir şeyler yapmak için stres ve baskı hissetmezsin. Bir çalışma ortamındaysan, son tarihler seni stresli hissettirmez, muhtemelen son teslim tarihlerini yaratan, kendi akışını belirleyen ve görevleri başkalarına devreden kişi sensindir.

Tabii ki bu yazdıklarım sağlıklı çalışan tanımlı kök merkezine sahip kişiler için geçerli. Eğer strateji ve otoriten ile girmediysen durumlara, olaylara, ilişkilere, işlere muhtemelen burada stresi hissedecek ve çevreni de baskıya maruz bırakan bir deneyimde buluyorsundur kendini.

Unutma tanımlı olması sadece bir potansiyel, yani bunun doğru çalışması için enerjinin nasıl işlediğini ve otoritenin senin için nasıl çalıştığını algılamış ve deneyimliyor olmalısın. Eğer zihnin ile kararlar alarak, neden-sonuç bağlantıları ile ilerlemeye çalışıyorsan yaşamında grafiğin kullanılmamış bir potansiyel olarak kalmaya devam edecek. Ve muhtemelen yaşamında şunlardan birini deneyimleyeceksin; öfke, acılık (tat alamama), hüsran, hayal kırıklığı...

Bunları boşuna yaşamıyorsun... Bunlar seni kendi yoluna döndürmek için gele işaretler, onları oku, yargılamak ve ya kurtulmaya çalışmaktansa incele, farkındalığını o noktalara yönlendir ki yoluna dönesin, bu yaşam biz acı çekelim, zorlanalım diye değil, yapmaya geldiğimizi yapalım, dolduracağımız boşluğu dolduralım diye var.


Tanımın senin süper gücündür. Yani orada var... Ona güvenebilirsin, daimi olarak sisteminde üretiliyor. Tek farkına varman gereken HER ŞEY için üretilmiyor, spesifik, senin yapmaya geldiğin şey için tüm sahip olduğun potansiyel açığa çıkıyor. Ve o şeyi yaptığında, yapmadığın zaman ile aradaki farkı çok net bir şekilde anlıyor oluyorsun. Çünkü gücünün oraya doğru aktığını görüyor ve kendini tam, bütün hissediyorsun. Bu illa iş değil hayatındaki her şey için geçerli, yediğin yemekten, güydüğün ayakkabıya, ilişkilerinden, yaşadığın çevreye kadar.... HER ŞEY!




Bu merkezin tanımsız ya da açık şekilde çalışıyorsa; o zaman bu enerjinin senin için sürekli sabit bir şekilde, bedenin kaldırabileceği bir baskı ve güce erişim yoktur fakat tanımsız ve açık merkezlerimizden koşullandığımız için ve bedenlerimizde bu açıklıklardan dışarıdan aldığımız bu enerjileri büyüttüğümüz için bedenin de fiziksel baskıyı ve stresi oldukça çokta hissediyor olabilirsin. Bunun sebebi bu konu hakkında öğrenmek için burada olmandır ama bu baskıdan kurtulmak için acele ederek kararlarınıo alıp eyleme geçtiğini gözlemliyorsan orada çok tükeneceğini de bil. Bunu zaten kesin deneyimlemişsindir. Bu baskıdan kurtulmak adına bir şeyleri yapmak durumunda değilsin bedenin bu baskı ile hareket etmek için tasarlanmamış ve bu bir eksiklik değil, sen gücünü başka yerden alıyorsun.STRATEJİ VE OTORİTE!!! Her zaman bizim rehberimiz bu... Kararlarımızı buradan alıyoruz, zihinle değil, acele ederek değil, baskıdan kurtulmak için değil, stres ile hareket etmek için değil.


Tanımsız/Açık Çalışan Kök Merkezine sahipsen: Yapılacaklar listenden çıkarmak için, ona bir tik atmak için, bir şeyler "yapma ihtiyacının" baskısını ve stresini hissedersin. Sık sık baskı altında hissedersin ve ya baskı altında donarsın ya da adrenalin bağımlısı olursun. Bir işyeri ortamındaysan, muhtemelen tüm görevleri üstlenen kişi sensindir çünkü baskının verdiği rahatsızlık, bu baskıyı üzerinden atmak için bir şeyler yapmak istemene neden olur. Unutma, bu baskı senin değil, her şeyi yapmak zorunda değilsin ve asla şimdi yapmak zorunda değilsin.








Tanımlı & Tanımsız Kökü olan iki kişi arasındaki baskı alışverişi:)


Tanımlı merkezi olan kişinin enerjisini tanımsız merkezi olan kişi "tanımak, hakkında öğrenmek" adına ÖDÜNÇ alır yani kendi bedenine o enerjiyi misafir olarak alır, (açık veya tanımsız merkezlerimizi pencere, bedenimizi de ev olarak düşünebiliriz. Dışardan bizde olmayan enerjileri pencerelerimizden alıyoruz, inceliyoruz evimizde ve gitmesine izin veriyoruz. Bu kadar... sonsuza kadar evimizde kalsınlar diye bağlamıyoruz:)) büyütür. -Bunu bilinçli yani zihnin algılayacağı şekilde yapmaz bunu enerjimiz yapar ve bizler bedenimizde hissederiz.- Burada bu enerjinin kendine ait olmadığı farkındalığı ile gözlemleyerek deneyimine devam ederse, Kök merkezinin verdiği stresi, motor / adrenal gücü, fiziksel baskıyı kendinin sanmaz ve ondan "kurtulmak" için "zihinsel" kararlar almaz. Fakat bunu yapmayıp büyüttüğü enerji ile hareket ettikçe stresin ve acelenin / baskının ta kendisi haline gelip karşı tarafı (o tanımlı olmasına rağmen) baskı altına alabilir ekstra strese sokabilir yani kök enerjisinin onunda büyütmesine ve dengesizleşmesine sebep olabilir ve sonucunda iki taraf içinde oldukça gergin ve stresli bir duruma girebilirler birlikte. Aynı şekilde tanımlı kökü olan, stres ile nasıl başa çıkacağını bilen bir mekaniğe sahip olan kişi de karşı taraftan da bunun aynısını beklerse doğal olarak karşı tarafta bunu karşılayacak bir tasarım olmadığı için bu ona uymayacaktır ve yinebirlikte büyüyen stres toplarına dönüşeceklerdir. Bu sebeple (herkesin haritasını bilemeyeceğimize göre) herkesin farklı bir yapıya sahip olduunu ve herkesin bir şeyleri yapma şeklinin kendine has olduğu gerçeğini kabul etmemiz bu yaşamda bizlere huzur, başarı, tatmin ve sürprizler getirmesinin yanı sıra hoşgörülü ve esnek olmamızı da kolaylaştırır. Bu şekilde beklentiye girip hayal kırıklıkları yaşayacağımıza, olanı olduğu gibi kabul etmede ustalaşabiliriz.

Evet bu HA deyince olabilen bir şey değil, özelliklede her an yanınızda olan kişilere ama elinizden geleni yapın, hiçbir şey yapmamaktansa ... Gözlemleyeceğiniz çok güzel gelişmeler olacak yaşamınızda:)



KÖK MERKEZİNDE OLAN KAPILAR:


Üzerinden söyle bir geçelim...

Beden grafiğinizde Kök merkezinizin tanımlı ya da tanımsız olması fark etmeksizin hangi kapılarının tanımlı / uykuda olduğu önemlidir çünkü tanımlıysa bedene enerjinin en sık akacağı ya da tanımsız ise yapma baskısının en çok geleceği yer orasıdır. Tanımlı ise hangi kanal ile bağlandığına da bakmanızı öneririm. (Kanalları henüz yazmadım fakat yazdığımda buraya ekleyebilirim bağlantısını.)





Tanımsız Kök merkezin varsa bu soruları sorarak koşullanmalardan arınma sürecine katkıda bulunabilirsin;


Bir şeyleri yapma konusunda bedenen çok baskı hissedip, ondan kurtulmak adına aceleci mi davranıyorum?

Hissettiğim baskıya tepki olarak bazı şeylere evet mi diyorum?

Stres karşısında dona mı kalıyorum?

Sürekli bir şeylere yetişmeye mi çalışıyorum?

Sürekli bir yerlere erken mi gidiyorum?

Bedenimi çok mu yoruyorum?




Unutma! Merkezler tasarımımızın bir parçasıdır.

Fakat kendi tasarımımız hakkında sadece merkezimizin nasıl çalıştığını bilmemiz yeterli değildir.


Bizi biz yapan diğer pek çok hareketli parçanın eşsiz bir bileşimiyiz.


Enerji Tipimiz, tanımımız, profilimiz, kanallarımız, kapılarımız, renklerimiz, tonlarımız, bazlarımız, koşullandırmamız vb. gibi daha bir çok parçanın birleşimiyiz ve her birimiz EŞSİZİZ (Buraya şunu da eklemek istiyorum, kimsenin sana nasıl birisi olduğunu söylemesine izin verme, seni senden daha iyi kimse bilemez! Human Design sistemi yardımı ile sadece sana kılavuzluk edecek bilgileri edinebilirsin gerisi tamamen senin deneyimine kalmıştır! Bunun aksini iddia eden birinden de Human design okuması ya da rehberliği almamanı tavsiye ederim).


Tüm bu bilgiler oldukça yüksek düzeydedir ve HD sistemine alışman için iyi bir başlangıç ​​noktasıdır.


Enerjimizin nasıl çalıştığını ve yaşamda nasıl yönlendiğimizi öğrenmek bize farkındalık getirir. Başkalarını ve kendimizi çok daha iyi anlamamızda yardımcı olur.


Unutma ki kim olmak istersen o olabilirsin. İnsan Tasarımı, enerjinin seni nasıl destekleyebileceği konusunda sana küçük bir fikir verir ve oraya ulaşmana hangi araçların yardımcı olabileceği konusunda yön sağlar. Yaptığı sadece budur.


Kimsenin yaşamını kafasındaki gibi HARİKA yapan bir sihirli değnek yoktur, olduğunu iddia edenler de dolandırıcılardan başka bir şey değildir:) Bu sebeple kolaya kaçmak yerine sürüşün keyfini çıkarmaya davet ediyorum.



Kendi mekaniğini daha derin anlamak istersen ve koşullanmalardan arınma sürecinde desteğimi istersen;


 

Kendi mekaniğini ve çevrenin mekaniğini daha iyi anlamak ve yaşamına farkındalık getirmek istersen 14 haftalık birebire online Tasarımını Yaşama Atölyesi hakkında bilgi almak için bana buradan ulaşabilirsin.





Etiketler:

180 görüntüleme2 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Ayıp OLMAZ!

  • Gri Pinterest Simge
  • Instagram
  • LinkedIn
bottom of page