top of page

Rutinleriniz hafta sonu olunca askıya alınıyor ve siz bundan rahatsız mı oluyorsunuz?

Hafta içi düzeni kurup hafta sonu oldu mu tüm düzen bozuluyor mu? Peki bu düzen bozulunca, oturtmak bir problem haline mi geliyor?

Sonra da canınız sıkılıp her şeyi bırakıp kaçasınız mı geliyor :)


Hiç böyle sıkıntı çekmeye gerek var mı?


Öncelikle askıya aldığınız ne onu iyi tespit etmek gerek...


Askıya aldığınız RUTİNLERİNİZ Mİ?

Yoksa YAPILACAKLAR LİSTENİZ Mİ?






Rutinlerimiz bizi rahatlatmak için varlar, germeye başladıkları noktada müdehale etmek en mantıklı seçim olacaktır.

Hayatınızı, haftanızı, gününüzü organize etmek ile rutinler edinmek ayrı şeylerdir. Rutinlerimiz bizim halihazırda yaptığımız bir grup eylemlerdir. Rutinlerimize ekleyebileceğimiz şeyler olduğu gibi çıkaracağımız şeyler de var. Bize iyi gelmeyen gereksiz stres yükü oluşturan eylemleri rutininizden çıkartın ve rahatlayın. Ve onun yerine keyif veren bir eylem ekleyip onu rutininizin bir parçası haline getirin. Bakın görün o zaman haftaiçi, haftasonu fark etmeksizin yapıyor olacaksınız ve kendinizi "yapmadığınız" için rahatsız hissetmeyeceksiniz.





Rutinleri ok anladık şimdi gelelim Yapılacaklar listemize;

Hedeflerimiz doğrultusunda eylem planları çıkarmak diye bir olayımız var ve onlar tam bir "TO DO LIST" (YAPILACAKLAR LİSTESİ) formatındalar. Evet bu listedekileri yapmadığımızda rahatsız olmamız normal çünkü kendi kendimize verilmiş sözlerimizdirler. Herkes tutamadığı sözlerden rahatsız olur... mu acaba??


Bu listeleri yapmadan önce kendinizi iyi tanımalısınız!


Ancak bu şekilde planlarını yapan programlarına uyan biri olabilirsiniz.


Önce bir bakın söz verdiğinizde içiniz sıkılıyor mu?


Bir kere herkese göre değildir bu keskin yapılacaklar listesi! Her birimiz ayrı tasarımlara sahibiz ve tasarımımızda söz vermememiz gereken bir yapıdaki insanlardansak söz verdiğimizde bu sefer sürekli telafi etmeyte çalışan bir şekle giriyoruz ve kendimizi yetersiz ve özgüvensiz hissetmeye başlıyoruz.





Bu çok önemli bir nokta! yaptığınız her şey SADECE SİZE GÖRE olmalı. Sizin tasarımınıza göre olmalı (önümüzdeki ay HUMAN DESIGN sistemi anlatıyor olacağım)

Buna karşın eğer siz söz verip tutabilen bir iradeye sahipseniz (zorlanmadan) o zaman bu listeler tam size göre.


Şimdi ben iradesizsem yapamaz mıyım? Ben hiç başarılı olamaz mıyım? Sözünün eri olamaz mıyım? gibi çarpık sorular sormadan önce şunu söylemek isterim; Liste tutup hepsine tik atmak sadece iyi bir şey değil, sadece faydalı bir şey değil aynı oranda zorluğu ve zararı olan bir eylem. Aynı şekilde söz verip tutmak sadece iyi bir şey değil, söz verip tutan kişilere hayran oldukça sözlerini tutan biri olmaktan uzaklaşırsınız, onların bu eylemlerindeki zararları, hizmet etmeyen durumlarıda görmek yararınıza olacaktır.




defterini kalemini hazır etmek isteyebilirsin:)
defterini kalemini hazır etmek isteyebilirsin:)


Şimdi gelelim iki tip insanında rahatlıkla uygulayabilecekleri metodumuza;


Listeler, eylem planları, hedef belirleme çalışmaları yapmadan önce kendinize güçlü bir şekilde sorun;


BEN GERÇEKTEN NE YAPMAK İSTİYORUM?
BEN GERÇEKTEN BU HAYATTA NE YAPICAM?
BEN BU DÜNYADAKİ NEYİ ÇÖZÜCEM?
BU DÜNYADA BENİM GÖRDÜĞÜM PROBLEM NEDİR?

Bu soruları dürüstçe yanıtlayabilirseniz, hedefiniz ve eylem planınız zaten yapabileceğiniz şekli ile çıkar. Ve hafta içi haftasonu ayrımınız olmadan kendinizi ilham ile yapıyor bulursunuz. Çünkü bunu sadece ve sadece KENDİNİZ İÇTENLİKLE İSTEDİĞİNİZ için yapıyor olursunuz.






İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Ayıp OLMAZ!

  • Gri Pinterest Simge
  • Instagram
  • LinkedIn
bottom of page