top of page

Human Design Sistemine Hoş geldiniz!

İnsan tasarımı sistemini biraz anlamaya ne dersin?

Human Design Nedir? Bize kendi hakkımızda ne bilgiler verir? Bilmemiz ne gibi faydalar sağlar?

Hepsi için okumaya devam et:)


İşte yeni başlayanlara özel hazırladığım giriş niteliğinde bilgilendirmeler...

Human Design ( İnsan Tasarımı ) 101


İnsan Tasarım Sistemi Nedir?


İnsan Tasarım Sistemini, en sade şekilde; yaşam kalitemizi yükseltebilecek ve bir çoğumuzun kafasını karıştıran, hem kendimizle hem de evren ile ilgili, gizemlerin çoğuna cevap verebilecek bilimsel, mistik ve deneyimsel bilgi bütünü olarak tarif edilebilirim.



Bu sistemi anlayınca, kendi doğamız hakkında harika bilgiler ediniriz ve bizlere sağladığı en güzel kolaylıkta nasıl yaşayacağımıza dair bir tür kullanım kılavuzu görevi görmesidir.




Human Design Sistemi ezoterik ve egzoterik öğretilerin kesiştiği noktada yer alır ve oldukça kaotik bir köken hikayesine sahiptir.


Başka bir deyişle, bir kişinin doğasını ve bu doğaya göre onlar için mekanik gerçeğin ne olduğunu doğru bir şekilde tanımlayan olağanüstü bir profil çıkarma sistemi olmasıdır.



Her insanda olan 9 merkezin yerleşim grafiği
Her insanda olan 9 merkezin yerleşim grafiği

Bir insandan 'mekanik' terimleriyle bahsetmek, kulağa daha çok bir makineden bahsediyormuşuz gibi geldiği için, ilk bakışta tuhaf gelebiliyor... evet anlıyorum bunu... Fakat, Human Design'ın kurucusu Ra Uru Hu ( Robert Allan Krakower) çok pratik düşünen bir kişiydi ve bu terim (mekanik), İnsan tasarımı sistemi ( Human Design System) hakkında onun belirli ve tartışılmaz bir şekilde tasarlanmış olduğumuz konusunda kesin bir açıklama getirmesini sağlamıştır.





Her şey 80'lerde, eskiden Allan Krakower şimdi Ra Uru Hu olarak bilinen bir adamın İbiza'ya gitmesi ve sonrasında "ses" aracılığı ile 8 gün, 8 gece mistik bir deneyim yaşaması ile başladı. Bu deneyimi sonrasında "korkunç bir deneyimdi" olarak anlatsa da, kendisine iletilen "Mesajlar" sonunda, şimdi insan tasarımı olarak bildiğimiz kavramı açıklayan 400 sayfalık bir kitap oluşturmasını sağlamıştır. Human Design Sisteminin ana doğum hikayesi budur.


Daha sonrasında evren ile bağlantısını, tasarımımızın nasıl oluştuğunu vb. daha geniş kısımlarını anlatacağım... Bu yazıda değinmek istediğim yerler biraz daha "hemen" kendi deneyiminize katkısını anlamanıza yönelik olacak...


Kişisel düzeyde, bu sistemin bize sağladığı en büyük kolaylık, İnsan Tasarımı Grafiğinin profesyonel bir yorumlamasını alan herkes tarafından -ya bire bir seans ya da kişisel yazılı raporlarda- kendi gerçekleri ile ilgili hemen fark edilebilecek bir gerçeği anlatmasıdır.


İnsan Tasarımı grafiği, bir astrolojik haritada olduğu gibi, her birimizin canlandırdığı yapıyı / profili gösteren bir harita gibidir, biz buna beden grafiği diyoruz. Grafiğinizin profesyonelce okunmasının sonunda yaşanan en yaygın etki "rahatlamadır". O ana kadar kim olduğunuza dair erişebildiğiniz bilgilerin (genelde kendiniz ile ilgili bilgilerin %50'sine denk gelir) grafiğinizi yorumlayan kişi tarafından duymak sizi rahatlatır. Çoğu sistemin aksine, Human Design Sistemi insanları teorik sınırların, engellerin içine koymaz, tam tersine, her insanın olduğu tasarımını doğal olarak yaşama konusundaki muazzam potansiyelini ortaya çıkarmasının yolunu anlamasını sağlar.


Başlangıç ​​hikayesine şüpheyle yaklaşmak kolay olsa da, anlamaya, derinlerine dalmaya, arkasındaki bilimin aslında ne kadar doğru olduğunu görmeye başladığımızda bu şüphe de ortadan kalkmaya başlıyor. Tek yapılması gereken tasarımınızı detaylı bir şekilde öğrenip sonra strateji ve otoritenizi deneyimleme sürecine başlamanız.. Sadece denemek... Bu bir inanç sistemi değildir... Bunu yaşadıkça ve araştırdıkça görmek çok kolaydır.


İnsan Tasarımı Sistemini (Human Design Sistemini) daha önce duymamış olanlar için;


Human Designınızı anlamanız, her zaman "olduğunuzu bildiğiniz" ama "olmamanız gerektiğini" düşündüğünüz kişiye tamamen sahip olduğunuzu fark etmektir. Analizinizin ardından, sanki o "her zaman olsuğunuzu bildiğiniz" kişi olmanız için bir onay belgesi almış gibi hissedersiniz. (Bu hissinizi, yaptığım seansların sonrasında genelde "oh be! yani ben şimdi hiç zorlanmadan yaşicam öyle mi?" şeklinde söylediğiniz cümlelerden dolayı da çok iyi biliyorum🥰)


Human Design'ı diğer sistemlerden ayıran şey çok pratik olmasıdır. İnsan Tasarımı bir deneydir. Bu, gücünüzü artık sizin dışınızda bir şeye vermemenin ne demek olduğunu deneyimlemekle ilgilidir. Yapılması gerekenlerden, suçluluktan, dışarıdan onay alma ihtiyacından kurtulmak ve her zaman yapmak istediğiniz fakat gerçekten yüksek benliğinizin yapmak istediği şeyleri direnç yaşamadan yapmanızla ilgilidir. Bu şekilde okurken "böyle bir şey yok ve olamaz, biz acı çekmeye geldik... " diyenlerinizide duyuyorum... Bu düşünce şeklinize benim yapabileceğim bir şey yok:) Ben burada böyle bir şeyin olmadığını deneyimleyen ve diğer deneyimleyen kişilere de şahit olan kişi olarak yazıyorum... Bu konu için seçim sizin...


Bu grafik dediğmiz nedir?


Ben buraya kendi grafiğimi koyacağım... Kendi grafiğinizi edinmek için buraya tıklayıp, doğum bilgilerinizi girebilirsiniz.



Bir İnsan Tasarımı şeması örneği & şemada bulunan elementlerin açıklaması



Kişinin grafiğinizin yorumlanmasında ortaya çıkan enerji, farkındalık ve/veya duygusal karmaşıklığın tutarlılığında kendinizi tanımanın doğanızı yaşamanın, farkını deneyimlemeye başlıyorsunuz. Kendi doğanıza uyumlu yaşayı yaşamadığınızı size gösterecek işaretlerinizide öğrendiğiniz için, nerede yolunuzdan saptınız nerede yolunuzdasınız onu da çok net anlamaya başlıyorsunuz. Bu zaten direkt deneyim sürecinizde derinleşmeye götürüyor sizi. Kişisel düzeyde, daha da derinleşmek istediğinizde; hangi insanlarla uyumlu olup olmadığınıza, nerede yaşayacağınıza veya ne iş yapacağınıza vb. göre kendi gerçek doğasınıza göre doğru olan fırsatları, ek seanslar alarak tanımaya devam edebiliyorsunuz.


Hergün daha da derinleşebilirisniz. Neyin size göre neyin olmadığı konusunda her gün daha da netleşmiş olmanızı sağlar...



Grafiğimizde olanlara genel bir bakış;


Beş enerji tipi nedir?

İnsan Tasarımında 5 enerji ve hepsinin kendi aura tipi vardır.

Bunlar;

Manifestörler _ Gerçekleştiriciler _ kapalı ve itici aura

Jeneratörler _ Üreticiler _ açık ve kapsayıcı / çekici aura

Manifeste eden jeneratörler _ Gerçekleştiren Üreticiler _ açık ve kapsayıcı / çekici aura

Projektörler _ Göstericiler _ Odaklı ve nüfuz eden aura

Reflektörler _ Yansıtıcılar _ direçli ve örnekleyen aura



Strateji nedir? Nasıl kullanılır?

Her enerji tipinin kendine ait bir stratejisi vardır. Stratejimiz, zihnimizin veya başkalarının tüm "yapmalısın, etmelisin" baskıları yerine, hayatımızdaki akışın kilidini açmanın altın bir anahtarıdır aynı zamanda da bizi kendi yolumuzda gitmemekten de koruyan bir kalkandır. Strateji, İnsan Tasarımı ile çalışırken uygulamaya konacak en önemli ve ilk unsurlardan biridir, ancak genellikle BÜYÜK miktarda zihnimize direnç getiren bir şeydir. Burada zihnimiz ilk deneyimleme döneminde oldukça zıtlaşacak benim tavsiyem denemeye devam etmeniz ve direnç ile karşılaştığınızda stratejinize göre ilerleyip ilerlemediğinizi kendinize sorun.

Otorite nedir?

İnsan tasarımına göre artık zihnimizle kararlar vererek ilerleyemiyoruz. İçsel / Dışsal otoritelerimiz var, bu en güçlü sezgisel duyumuz veya yüksek benliğimizin rehberliğidir. Kendi yolumuzla en iyi, en uyumlu kararlarımızı verdiğimiz yer orasıdır - zihnimiz için aldığımız kararlar bir anlam ifade etmeseler bile... Çünkü zihnimiz bizim için neyin doğru olduğunu bilmiyor... O dünya ve bizim sadece bilinçlı olan (%50'lik) bir kısmımıza erişime sahip... Bu sebeple de bizim için neyin gerçekten doğru neyin değil olduğunu tam bilemiyor... Ve korkularla, bize ait olmayanlarla karar vermeye çalışıp yaşamlarımızda bizi direçle karşılaştırıyor.


Tanımsız merkezler nedir?

Grafiğinizdeki tanımsız merkezler, içgörü ve bilgelik için en fazla potansiyele sahip olduğunuz yerdir. Bunlar, başkalarını ve içinde yaşadığımız dünyayı hissedebileceğiniz ve onlar hakkında bilgi edinebileceğiniz yerlerdir. Aynı zamanda bu merkezlerimizi zihnimizin domine ettiği yerlerdir. Yani koşullanmaya da en çok buralardan açığızdır. Bu nedendendirki tanımsız merkezlerimizin farkında olmak, özelliklerini bilmek, öz olan ve öz olmayan durumlarını öğrenmek yararlıdır. Biraz daha zerinde durmam gerekirse; bu merkezler, herkes gibi olmaya çalışırken koşullanabileceğimiz veya bize ait olmayan enerjiye tutunabileceğimiz yerlerdir. Tanımsız merkezlerimizi dengelemek ve koşullanmadan korumak için, oradaki bilgeliği açığa çıkarmak için sorular sorabiliriz... Bu sorulara buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.



İnsan Tasarımını Bilmenin Faydaları

Hepimiz eşsiziz. İnsan Tasarımı bazen “Farklılaşma Bilimi” olarak adlandırılır. İnsan Tasarımı bilgisi aracılığıyla kişinin kendi benzersizliğini benimsemesi, içimizde her zaman tutarlı olanla uyumlu bir şekilde yaşamamızı sağlar.


Bize farkında olmayabileceğimiz potansiyellerimizi gösterir ve ayrıca ne kadar zihnimizle koşullanmış olsakta bizimle uyumlu olmayan şeyleri bize işaret eder.


Kendin gibi yaşamanın sonucu, hem iç hem de dış dünyada daha az dirençli bir yaşamdır.


Kendi eşsiz doğanı, huzurunu, başarını, tatminini, sürprizlerini kendi eşsiz yolunla yaşamanın ötesinde zaten daha ne olabilir bilemiyorum... Faydaları say say bitmez, ama tek cümle ile;

Sizi kendiniz ile bir araya getirerek, yaşamdaki yerinize geçmenize ve ışıldamanıza yardımcı olur.


İnsanlığa verilen bu büyük hediye için şükran doluyum ve vizyonumda tüm human design profesyonelleri ile tüm dünyanın kendi ile özü ile tanışmasını sağladığımız bir yaşam var. Umarım şahit olurum✨ Ve umarım her biriniz bizim yaşadıklarımızı yaşarsınız✨



Sonraki adımlar


Şimdi temel bilgileri edinin:


Bilgilendirme; Bu sayfadaki bilgiler Ra Uru Hu'nun öğrettiği; IHDS'dan alınan eğitimdeki bilgilere sadık kalınarak hazırlanmıştır.
1.861 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Ayıp OLMAZ!

  • Gri Pinterest Simge
  • Instagram
  • LinkedIn
bottom of page