top of page

Human Design Sistem _ Ego / Kalp Merkezi

UUU ego mu... irade merkezi mi güçlü bir motor merkezi mi bize irade gücümü verir? Değerimizi mi biliriz ve parasal maddi yönetim yeteneği mi??? Ne bunlar? Ne diyorsun Peri? Benim tanımsız param olmayacak mı, yönetemeyecek miyim? Ahahha:) O kadar çok bunu duyuyorum ki " benim tanımsız, ben de yok mu yani" şeklinde bir endişe cümlesi...

(Ne kadar hevesliyiz hemen olan özelliklerimizdense olmayan (...) özelliklerimizi bulmaya çalışmaya değil mi...?) Baştan söyleyeyim de rahat rahat okumaya devam et; Tanımsız olması o merkezinizin olmadığı anlamına gelmiyor, sadece tanımlıdan farklı çalıştığı anlamına geliyor:) Ve şimdi paniklemeyi kenara bırakıp okumaya devam edebilirsin...


Biraz daha açalım bu konuyu ki tüm bilgiler sağlam temeller üzerine otursun ve deneyime zihnimizi biraz da olsa ikna ederek dalabilelim...


𓆉︎

Ego / Klap merkezinde Tanımlı - Tanımsız - Açık ne demek??


Benim tanımlı çalışan ego merkezim var... Ve bu, hem insanları zaman zaman zorlayabildiğim, hemde zihinden karar aldığımda kendimi zorladığım özellikler fışkırttığım anlamına geliyor ama bir yandan da gerçekten kendime, özüme uygun bir şeylere (iş, ilişki, vb.) girdiğimde yani bir duygusal jeneratör olarak, bana gelen sorulara, duygusal netliğimi bekleyerek cevaplayarak girdiğimde inanılmaz bir irade gücü devreye giriyor sistemimde. Bu bana bir şeylere söz verdiğimde o sözü tutmamdan tut, kabilem için destek olacağım konulara kadar ciddi bir YAPMA enerjisi, gücü veriyor. Burada önemli olan şu: benim sistemimde bu sabit ve tutarlı şekilde çalışan bir enerji olduğu için ben bu YAPMA enerjisini kullanırken TÜKENMİYORUM... Çünkü güvenebileceğim ve bedenimin kaldırabileceği bir enerji, çünkü fabrika ayarlarımda var:)

Ama sırf tanımlı diye HER önüme gelene EVET dersem, SÖZ dersem... bunları sürdürmem imkansız hale gelir... Çünkü STRATEJİMİ VE OTORİTEMİ bir kenara bırakıp ZİHNİMLE kararlar almış olurum ve bu beden zihnin kararlarını uygulamak için burada değil. Kendi mekaniği ile çalışmak için burada.


-Mekanik diyorum sanki makineymişiz gibi ama aslında o şekilde düşünmenizi istiyorum, bu şekilde düşündüğünüzde cidden çok daha kolay algılıyoruz çünkü yapıyı. Bizler her birimiz farklı farklı makineleriz, dışımız benzer gözükse de her birimiz farklı şeylere çözüm olmaya geldik... Bir laptop sırf tost makinesine benziyor diye tost yapamaz. Ama inatla yapmaya çalışırsak laptop çözmeye geldiği problemi değil başka bir makinenin işini yapmaya çalışmış olur ve BAŞARISIZ OLUR! Peki başarısız olmasına kızmak anlamlı olur mu?

Şimdi bunu kendimize çevirelim... Ben Peri olarak, Züleyha'nın çözmeye geldiği problemi sence çözebilir miyim?

Hayır diyorsan bir şeyleri anlamaya başladın... Evet çözemem! Çözemediğim içinde kendimi SUÇLAMAMALIYIM! Ben Peri'nin çözmeye geldiği problemi çok kolay bir şekilde çözerim... Neden çünkü sistemim bu donanıma sahip! Zorlanamam! Zorlandığım anda zaten yine başkasının işini yapmaya çalışıyorumdur...

Bu kadar basit... Basit ama KOŞULLANMALAR dediğimiz olay bunu hiç basitmiş gibi hissettirmiyor, çünkü zihnimiz çok güçlü bir ikna meknizmasına sahip, ona ipleri verdiğimiz anda tam anlamıya ; SIÇIYORUZ:)

İpleri tutmaya çalışmamız gerekmiyor, olanı gözlemleyip, kendi sistemimizi anlayıp, onu yaşamaya başlamamız yeterli... O zaman kolaylıkla yolumuzu, yönümüzü buluyoruz... -



Evet bazen tanımlı olanlar tanımsız olanları yorabilir:) Çünkü tanımlı çalışan bir ego sözler vererek ilerler ve bunu yapmak için gelmiştir zaten fakat karşısında tanımsız veya açık çalışan bir ego merkezli varlık varsa bunu onun gibi yapmak için burada değildir. İki farklı yapıdırlar. Ve birbirlerinin aslında tersidirler:) Ve bu farklılıklar bence her şeyi harika yapan en temel taşlar. ˗ˏˋ ♡ ˎˊ˗


Ego Merkezimiz veya Kalp Merkezimiz tamamen ego, tutarlı irade ve maddi şeylerle ilgilidir. Nüfusun sadece %37'si bu merkezi tanımlamıştır. Tanımlanmış bir Ego'n varsa, işleri takip etmek için tutarlı iradeye erişimin olur. Tanımsız çalışan ya da Açık çalışan bir Ego merkezin varsa, insanlığın diğer %63'ünde isen, kanıtlaman gereken bir şey varmış gibi hissederek, tanımlanmış bir İrade Merkezi ile birlikteysen ondaki bu güçlü irade enerjisini toplama ve amplifiye etme eğilimindesindir.


Sen , tanımlılar gibi sözler verip, kontrollü bir şekilde ya da iradeli bir şekile işlerini halletmek durumunda değilsin bunu yapmak için gelmedin çünkü dünyaya, senin bambaşka özelliklerin var, evet dünya TEK doğru varmış gibi koşulluyor bizi ve her an. bi şeyleri kanıtlamamız gerekiyormuş gibi bir algı yaratılıyor fakat GERÇEK BUNUN TAMAMEN TERSİ!!!! Sadece kendi eşsizliğin, yaşa, rahat ol, sözler verme, kanıtlama, "bakarız" de "elimden geleni yaparım" de... De bak bakalım sonra neler değişiyor hayatında...


⋆。 ゚ ☁︎。 ⋆。 ゚ ☾ ゚ 。 ⋆ Işık için karanlık gerekir! ⋆。 ゚ ☁︎。 ⋆。 ゚ ☾ ゚ 。 ⋆

Bunuda asla unutma.

Senin için EN İYİ olan zihninde kurduğun olmayabilir. Teslim ol ve izle... seni tatmin, huzurlu, başarılı, sürpriz dolu hevesli hissettirecek şeyler belkide düşündüğün yoldan gelmeyecek.


Belki teslim olduğunda, sözler vermediğinde (tanımsız bir egon var ise) işini kaybedeceksin ama nereden bilyorsun DAHA İYİ BİR İŞİN OLAMAYACAĞINI? Belkide (aslında belkide değil kesinlikle bu böyle olacaktır gerçekten kendini yaşadığında da burada falcı gibi konuşmayayım şimdi...) tam sana göre, kendini kanıtlaman gerekmeyen, esnek saatleri olan, tamamen kendin gibi davranabileceğin, huzurlu, tatmin ve başarılı olabileceğin harika bir işin olacaktır belki... Neden olmasın? Neden olmayacağına bu kadar eminsin de aynı şekilde olacağına emin olamıyorsun? Oradaki taşlaşmış inançların neler? Seni sen olmaktan alıkoyan ne?


Bilemediğimiz şeyler var ve bunu kabul etmedikçe hayatımız sadece ZOR oluyor. Ve o kadar şikayet ediyoruz ama komik gerçek şu ki; bu zorlukları yaratanda bizleriz.


Kendini "bir şeylere layık olduğunuzu kanıtlama" duygusuyla vaatler veriyorsan, büyük olasılıkla bunları yerine getiremeyeceksin, hem seni hem de söz verdiğiniz kişiyi hayal kırıklığına uğratacaksın.



𓆉︎

Ego merkezinin kapıları;


Bu merkezde 4 kapı bulunmaktadır.

Kapılar bu merkezdeki irade gücünün hangi konuda etkin olduğunu bize anlatırlar. Kapılar ile ilgili yazılarım ileride olacak, o zaman çok daha derin anlatmayı planlıyrum ama bir fikir olması adına bu merkezdeki kapıların adlarına ve konularına bir göz atalım:


Bu merkez, toplum ve kendimiz için maddi kaynaklar getirmekle ilgilidir. Kapılardan da bunu anlayabiliriz:)


Kapıların çoğu topluluk (kabile) devresinin (devreler ile ilgili de bir gün yazı yazar buraya eklerim...) bir parçasıdır; Bireysel Merkezleme Devresinin bir parçası olan kapı 51 hariç... Tek bireysel kapı budur bu merkezdeki ve bir nevi kabileye "şok" etkisi ile yenilikler getirir. Bu şoku genellikle "ben buradan bir gideyim, bireyselleşeyim, bir şeyler yapayım" diyerek kabilesel kurallardan özgürleşir ve farklılığı ile kabilenin şoka uğrayıp bazen "aaa bak böylede yapabiliriz" demesini sağlayabilirler.


𓆉︎

TANIMLI ÇALIŞAN EGO / KALP MERKEZİ


  • Aileye, topluluğuna, kitlesine yani eski dilde kabilesine önem verir.

  • Kendi değerini bilir.

  • Bir başkasının ona hatırlatmasına ihtiyacı yoktur.

  • Söz verir ve tutar.

Ego / Kalp Merkezi tamamen ego, irade ve maddi şeylerle ilgilidir. Psikolojideki "persona" anlamında kullanılan "ego" değildir burada bahsettiğimiz. Eğer tanımlı bir Ego Merkezin varsa, o zaman sürekli ve sabit bir şekilde çalışan iraden vardır...



Ego/İrade/Kalp Merkezi: Motor Merkezi

Küçük ama çok güçlü bir merkez, öyle ciddiye almadan geçmemeliyiz:) 1. koşullanma merkezi olarak geçer kendileri... Hayatta kalmaktansa birşeylere layık olduğumuzu bilmek, değerli olduğumuzu bilmek biz insanlar için oldukça önemlidir. Ne kadar saçma... Ama gerçek :))

Tanımlı Çalışan Ego Merkezi:

Bu dünyaya yapabildiğini KANITLAMAK için geldin. Herkes senin çalışma yeteneğini görebilir ve takdir edebilir!

Hayatının kontrolünün sende olmasını seviyorsun. Öyle kolay söz geçirilebilen biri değilsin, kendi çalışma şeklin vardır, emirlere ve yönlendirmelere çok gelemeyebilirsin... Neyi ne zamana nasıl yapacağına kadar bilirsin ve yapıcam dersen de yaparsın... Tabii ki bu bir potansiyel bunu unutmamalıyız, zihnin koşullanması ile yaşıyorsan maalesef verdiğin sözleri yerine getiremeyebilir ya da getirirken oldukça zorlanabilirsin... Kalp rahatsızlıkları ya da mide rahatsızlıkları çekiyorsan biraz neyin yapmaya değer neyin değmez olduğuna, neyi isteyip istemediğine bakmanı tavsiye ederim.

Kaynaklarının kontrolünün sende olmasını seviyorsun ve muhtemelen para kazanmanın tanımsız bir İrade Merkezine sahip olanlardan daha kolay olduğunu düşünüyorsun. Değerini bilme eğilimindesin ve özellikle iş söz konusu olduğunda, hangi ücretlerin senin için iyi olduğunu bilirsin. Tanımlı egolar, dinlenmenin değerini bilmeliler. Çok çalışıyorsun ama çalıştıktan sonra kendini ödüllendirmiyorsan bir yerden sonra tükenecek ve özünden uzaklaşacaksın. Dengelenmeyi unutma. Küçük aralar ver... Bedenin ne kadar araya ihtiyacı olduğunu bilir. Bir işi tamamladığında mutlaka tadını çıkaracak zamanı yarat.



𓆉︎

Tanımsız/Açık Ego Merkezi:


Bu hayatta kanıtlayacak hiçbir şeyin yok. Kesinlikle hiçbir şey yok. Bu merkezin tanımsız veya açıksa, kendini sürekli kanıtlamaya çalıştığını hissedebilirsin. Zamanın ve enerjinin değeriyle her zaman olması gerektiği gibi iletişim halinde olmayabilirsin, bu da çabaların ve çalışmaların için yeterince ücret almamana, fazla mesai yapmana veya istemesen bile üzerine fazla iş almana neden olur çünkü 'ne kadar iyi bir çalışan olduğum görülsün, ben çok iyiyim işimde' gibi bir alt metin ile yaşıyor olabilirsin.

Burada kendini rahatlatıp, fazla sorumluluklar almadan, hiçbir şeyi kanıtlamaya çalışmadan yaşamaya başladığında, bilgelik potansiyelin açığa çıkar ve farkındalığın artar...

Kimin bütünlük içinde olduğunu ve değerli şeyleri paylaştığını doğal olarak görebilirsin.


Değeri ve değerliliği belirlemek için buradasın. Açıklığın bu değer bilgeliğini kazanmana izin verir, hatırlaman gereken tek şey 'kanıtlayacak hiçbir şeyinin olmadığıdır.


NOT: Açıklıklarımız okuldur... hakkında öğrenmeye geldiğimiz yerlerdir. HAKKINDA diyorum... O olmayı öğrenmeye geldiğimiz yerler demiyorum... Çünkü bu mümkün değil.

Tanımlılıklarımız ise sahip olduklarımızdır. Onlarla ilerleriz bu yaşamda. Onlarla okula gideriz:)



Tanımsız

Açık





𓆉︎

Tanımsız / Açık Kalp Merkezi’nin Öz Olmayan (sağlıksız) Hali


Öz olanı anladık ama Çok büyük koşullanma merkezi dedim ya hani... Bu sebeple nasıl koşullanarak hareket ettiğimiz anlamak adına;


Koşullanıp hareket eden bir tanımsız/açık ego aşağıdaki gibi bir deneyim yaşar...

  • Kişinin kontrolü elinde tutarak değerini kanıtlamaya çalışması. Kontrol bende olmalı. Kontrol bende olursa kendime ve başkalarına değerli olduğumu kanıtlayabilirim. Kontrolde olmamanın veya kontrolü kaybetmenin aşağılanması acı vericidir.

  • Saçma sapan şeyler yaparak cesur ve değerli olduğunu kanıtlamaya çalışmak.

  • Bencil davranarak değerini kanıtlamaya çalışmak. Ne kadar harika olduğunu ispatlamak için çirkin yalanlar söylemek, aşırı cesaret örneği sergilemek veya Bay Ego'nun ta kendisi olmak gibi şeyler yapabilir.

  • Kendi değerini kanıtlamak için başkalarına sadıkmış gibi davranmaya çalışmak. Bu sebeplerden sonunda yalnız kalabilirsiniz.



HATIRLATICI:


Tanımsız Kalp Merkezin varsa, kendini kanıtlamak için burada değilsin.

Pazarlık etmek veya kontrol etmek için burada değilsin ve yürekli veya cesur olmak için burada değilsin.


Tanımsız Kalp Merkezi'nin mantrası şudur: Herhangi bir koşulda, hiç kimseye veya kendime hiç birşey kanıtlamak zorunda değilim. Kendini ispatlamak zorunda olmamak bir hediyedir!


Tanımlı Kalp Merkezi olanların kendilerini her zaman kanıtlamaları gerektiğini ama senin buna mecbur olmadığını hep hatırla.





Bu kanıtlama konusu çok kapsamlıdır ve çok yorucudur. Tanımsız bir egoya sahipsen yorulduğunda bir dur bak derim, neyi zorluyorsun?


𓆉︎

Tanımsız İrade Merkezi için öze dönüş için farkındalık soruları:

Kendimi kanıtlamaya mı çalışıyorum? Tutamayacağım sözler mi veriyorum? Özdeğerimi ya da almam gereken değeri (para) biliyor muyum ve başkalarından buna göre ücret alıyor muyum? Hayatımı kontrol etmekte zorlanıyor muyum?



Ben daha çok yazarım da artık bir yerde dur demeliyim kendime:)) Daha fazlasını öğrenmek, benimle human design dünyasının daha da derinlerine dalmak istersen 14 haftalık Tasarımını yaşama atölyesi tam sana göre... Bilgi almak istersen bana mail atabilirsin ˗ˏˋ ♡ ˎˊ˗











Etiketler:

124 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Ayıp OLMAZ!

  • Gri Pinterest Simge
  • Instagram
  • LinkedIn
bottom of page