top of page

Human Design Enerji Tipleri _ Manifestörler

Okumadan önce enerji tipini öğrenmek için buraya tıklayıp ücretsiz tasarım grafiğini indirebilirsin.


Demek sen bir Manifestörsün (gerçekleştirici) ve bu tam olarak ne anlama geliyor bilmiyorsun...


Her insan benzersiz olsa da, her tipin kendine has paylaştığı bazı genel özellikler vardır. Manifestörlerin genel özellikleri hakkında daha fazlasını keşfetmek için okumaya devam et!


Öncelikle insan tasarımı sisteminde (human design system) enerji tipi ne demek ona bir bakalım;

Enerji tipi; İnsan Tasarımında bir bireyi tanımlayan ilk şeydir.

Çevremizdeki dünyayla nasıl enerji alışverişi yapmamız gerektiğini gösterir (hayattaki her şey enerjik bir alışveriştir.).

Her enerji türünün, dünya ile enerji alışverişinde bulunulması gereken belirli bir yolu vardır ve bu enerjiyi doğru kullandığımızda daha fazla akışa sahip oluruz.

Enerji tipimize hakim olabilirsek, daha az dirençle karşılaşacağız ve bizim için çizilmiş kader yolumuzda olması gerekenler bize doğru akmaya başlayacak.



Şimdi buraya kadar tamamsak şimdi 4 enerji tipinden bir tanesi olan Manifestörü anlamaya başlayalım;

Manifestörler dünya nüfusunun yaklaşık %8'ini oluşturur ve aslında burada başlatmak için olan tek tiptir.


_Eğer bir Manifestörsen, yaşam gücü enerjisi ve üretimin merkezi olan, sakral merkezin tanımlı değildir. Boğaz merkezine de en az 1 kanalla en az 1 motor merkezin (kök, ego veya solar pleksus ) tanımlanmıştır. Manifestörler başlatıcıdırlar, gerçekleştiricilerdir, girişimcidirler. Bedeninde enerjiye sürekli ve tutarlı sabit bir enerjiye ulaşımın olmadığı için, gelen enerjin senin için doğru şeyi başlatmana yetecek kadardır. Kapalı ve itici bir auraya sahipsindir. Bu sebeptendirki etkrafındaki kişiler senin içinde neler olduğunu anlayamazlar ve sürekli seni çözmek için sana sorular sorarlar. Bu sorular senin istemediğin zamanlarda olursa huzurun kaçar ve öfkelenebilirsin... Bunun olmaması için ve senin huzur içerisinde istediğin şeyleri gerçekleştirmen için, aldığın kararlar hakkında, bu kararların sonucundan etkilenecek kişileri -bir kişi bile atlamadan- bilgilendirmen çok çok önemlidir._


Manifestörler güçlü varlıklardır, kararlarını gerçekleştirmek isterler ve dirençle karşılaşmamak için, yapacakları eylemler hakkında diğerlerini bilgilendirmeleri onlar için önemlidir.







Manifestör olmanın ne olduğunu ilk öğrendiğinde denemen gereken şeyler; her şeyden önce başkalarını bilgilendirme fikrini benimsemektir. Başkalarının ne düşündüğünü ya da ne hissedeceğini düşünmek için burada değilsin. Bunu yaptığında gerçekleştirmeye geldiğin şeyleri yapamaz hale geliyorsun. Bu onları umursamadığın anlamına gelmez; eğer yapacaklarından etkileneceklerini düşünüyorsan onlara yapacağın şeyin ne olduğunu söyleyin. Bu onların kendilerini hazırlamasını ve seni kararını gerçekleştirmen için rahat bırakmalarını sağlar.

Diğer tüm enerji tiplerinde olduğu gibi, stratejini ve otoriteni dene (özellikle; Ego otoriteysen, kararının kalbinden geldiğinden emin ol ya da Duygusal Otorite isen beklemeyi ve o bekleme sürecinde de kararlarından kimlerin etkileneceğinin listesini yapmayı unutma) ve otoriteni takip etmenin nasıl bir his olduğunu gör, enerjin ve auranla birlikte ilerledikçe direncin düştüğünü hissedeceksin bunun farkındalığını arttır...

En önemlisi kendini dinle. Bu bilgi biraz sıradan gelebilir, ancak kendini ve neyin senin için iyi hissettirdiğini ve neyin senin için iyi olmadığını bilirsin.


Bir Manifeste eden jeneratörler için sabrın zor olması gibi, bilgilendirme de Manifestörler için her zaman kolay ve doğal gelmeyebilir. Manifestörler başkalarını etkilemek için buradalar ve bunu yaparken, eylemlerinden etkilenenlerin kendilerini hazırlamaları için ihtiyaçları olan bilgileri vermeleri gereklidir. Yoksa başlatmaya çalıştıkları şeylerde direnç ile karşılaşacaklardır.


Bilgilendirmek veya haber vermek senin stratejindir.


Manifestörler, başlatmak için burada oldukları için tüm çevrelerinin ya da dünyanın onlar için yeterince hızlı hareket etmediğini hissedebilirler. Otoritelerinden doğru rehberliği aldıklarında hala 'başlatmak için beklemeleri' gerekmesine rağmen, diğer tipler onlara yanıt vermek için bekliyorlar, onların davetlerini bekliyor, manifestörler diğer tipleri başlatmak için bir bildirici niteliği taşırlar, diğer tiplerde ilerlemek için onlardan gelen bilgilere ihtiyaç duyuyorlar. İlk olmak, Manifestörlere herkesin geride kaldığını hissetirebilir. Fakat bu duruma alışmaları ve bununla huzur ve barış içinde yaşamaları gerekmektedir.


Manifestor aurası kapalı ve iticidir, bu nedenle diğer insanlar onlardan bilgi veya haber alamadıkları zaman, onların kafalarının içinde neler olup bittiğini, yaptıklarını neden yaptıklarını göremezler. Onların kapalı auraları insanları onlardan uzak tutabilir ve aslında bu uzak durma manifestörlerin bir şeyleri başlatma sürecinde huzur içinde kalmalarını sağlar. Pek çok insan Manifestörlerin en iyi yaptıkları şeyi yapmalarını engellemeye çalışırlar, çünkü auranın içerisinde neler olup bittiğini göremezler, bu nedenle bu aura onların istediklerini yapmalarını sağlayan yerleşik bir mıknatıs (itici taraf) gibidir.


!!! Manifestör bir çocuğun ebeveyniysen, onlara izin istemeyi öğretmek onlara yapabileceğiniz en büyük iyiliktir. Çünkü onlar burada etki yaratmak için bulunmaktadırlar, yaşamlarında en az dirençle karşılaşabilmeleri için başkalarını bilgilendirmeyi öğrenmek onlar için çok önemlidir. Bu izin istemeyi öğrenmek 18 yaşlarından sonra bilgilendirmelerini kolaylaştırır.



Manifestör İmzası Huzurdur. Her tipin bir imzası ( öz olan işareti) vardır ve bu onlara Stratejileri ve Otoriteleri ile çalıştıklarını ve kendileriyle ve kaderleriyle aktıklarını söyleyen şeydir.


Manifestörler huzur ve mahremiyet isterler, istedikleri şeyi kontrol edilmeden başlatabilmek ve yapabilmek isterler. Bunu aldıklarında onlar öz olan durumdadırlar.


Uyku Manifestör için çok önemlidir çünkü onların tanımlı bir Sakral merkezleri yoktur, kendilerini bitkin hissetmeden önce yatakta olmak onlar için önemlidir.

Uykun gelmeden yatağa gidip 1 saate yakın kendini uykuya hazırlayabilirsin. Enerji üreten bir tip olmadığın için yalnız uyumadığında tam dinlenmiş kalkamayabilirsin.



Manifestör öz olmayan teması öfkedir ve başkalarını bilgilendirmediğinde (Stratejileri) dirençle karşılaşacak ve sadece kendi içlerinde öfke hissetmekle kalmayacak, aynı zamanda başkalarıda onlara öfkelenecektir. Bu, onların izin istemeleri gerektiği anlamına gelmez (büyüdüklerinde bilgilendirebilmeleri için; Manifestör çocukları 18 yaşına kadar izin istemelidirler yapacakları -başlatacakları / gerçekleştirecekleri- şeyleri için bu şekilde öğrenirler.), ancak aldıkları büyük kararları eyleme dönüştürebilmeleri için bu karardan etkilenecek herkesi detaylı bir şekilde bilgilendirmelidirler. "Başlat ve harekete geç" bu mottosudur.

Manifestörlerin öz olmayan durumda olup olmadığını anlamak için sorması gereken birkaç soru;

  • Başkalarına yapacakların hakkında bilgi vermekten kaçınıyor musun?

  • Başkalarını üzmekten korkuyor musun?

  • Başkalarının soruları ile yüzleşmek istemediğin için bilgi vermekten mi kaçıyorsun?

  • Kontrol edilmekten korkuyor musun?

  • Direnç ve/veya reddedilmekten korkuyor musun?

  • Ne konularda hangi durumlarda öfkeleniyorum?

  • Öfkem seni korkutuyor mu?



Bu afirmasyonları sabah akşam meditasyondan sonra içinden geçirebilir ya da ayna karşısında sesli söyleyebilirsin. Afirmasyonlar olumlama değildir. Afirmasyonlar hakikati hatırlamak için tekrar ettiğimiz cümlelerdir.

Son olarak, kararlarını uygulamaya geçmeden önce, o kararın sonucundan etkilenecek insanlara, o karar hakkında bilgiler ver, çok detay anlatman gerekmiyor "ben şunu şunu yapıcam" bu kadar... Bu gerçekten kararlarını aradığın huzur ortamında uygulamana ve kutsal gücüne erişmene yardımcı olacak.



Diğer tüm tipler gibi, stratejini ve otoriteni dene (özellikle Duygusal Otorite isen). Strateji ve Otorite enerjisinin yaşamınızda nasıl bir akış içinde enerjini yarattığını hissedin.

Kendini dinle ve dinlenmen gerektiğini hissettiğinde dinlenin. Jeneratör Enerjisini ödünç alırken tükenmeye başladığını hissettiğinde kendine yer aç. Enerjinin etrafına sınırlar koy. Biraz yalnız kalmak isteyebilirsin. Bunu istediğinde çevrene bilgi verip kabuğuna çekilmeyi dene.


Tabii ki Human design sadece enerji tipi demek değil... Daha bir sürü katmanımız var. Kesimi aynı olan puzzle parçasının kendi yeri dışında aşka yere oturmamasının bir anlamı olduğu gibi bizimde sadece jeneratör olduğumuzu bilmemiz bizi tam yerimize oturtmuyor. Daha detaya inmek için yazılarımı takip etmeye devam et.


Tam anlamak istiyorum kendimi tanımak istiyorum dersen de benden Tasarım Anlatımı seansı alabilirsin. Seni sana anlatmak benim için her zaman bir zevk.





Tasarımının derinliklerini benimle keşfetmeye hazır ve hevesli mi hissediyorsun?

Artık tasarımına göre yaşamanın yaşamında nasıl bir tatmin ve huzura dönüşüp seni nasıl başarılı yapacağını gördün mü?

Hiç zaman kaybetme ve ister yazılı analizini istersende online zoom üzerinden seansını aşağıdaki bağlantıdan satın al;


_____________

622 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Ayıp OLMAZ!

  • Gri Pinterest Simge
  • Instagram
  • LinkedIn
bottom of page